vrijdag 4 april 2014

Persbericht Werkzoekende start petitie Geen Woorden maar Banen

Datum 3 april 2014

Anno februari 2014 was volgens het CBS de werkloosheid opgelopen tot 691.000. Dit is dramatisch voor de mensen en gezinnen die het betreft. Werkzoekende Gerrit Hartholt is daarom een petitie begonnen, getiteld Geen Woorden maar Banen.

Achtergrond van deze actie is o.a. dat volgens Hartholt, het kabinet Rutte 2 veel praat over banen banen banen, maar dat als het er op aankomt dit kabinet de schatkist en het kabinet redden belangrijker vindt dan de banen redden. Daarnaast is er een situatie ontstaan die kort door de bocht samengevat kan worden als: 'Het kabinet Rutte 2 helpt de Polen, Roemenen en Bulgaren wel aan werk maar de Nederlanders niet.' Voor de duidelijkheid, de initiatiefnemer heeft niets tegen de Polen etc, hij heeft wel iets tegen een overheid die het voor werkgevers financieel aantrekkelijker heeft gemaakt om Polen etc in te huren dan Nederlanders. Dit komt o.a. doordat werkgevers de mogelijkheid hebben om arbeidsmigranten minder te betalen dan Nederlanders, en constructies waarbij arbeidsmigranten worden “uitgebuit” via bijvoorbeeld de verhuur van woonruimte.

De initiatiefnemer Gerrit Hartholt, is in het recente verleden de initiatiefnemer geweest van de aangenomen voorstellen Bevordering werkgelegenheid om Nederland sterker te maken, Aanpakken illegaal vuurwapenbezit, Vergroening belastingstelsel om Nederland sterker te maken, Hoeveel NL – animal cops zijn er nodig ? en Vliegverkeer duurzamer maken. Daarnaast is hij betrokken geweest bij voorstellen die te maken hebben met Actieve Donor Registratie, het dichtdraaien van de geldkraan naar de softdrugsbendes en het tijdelijk lagere BTW tarief op woningverbetering en woningonderhoud permanent maken.
Einde persbericht.
==============================================================

Groet initiatiefnemer Gerrit Hartholt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten